Mener videojournalistikken trues av folk med iPhone

Michael Rosenblum i The Guardian tipper at innen fem år vil iPhone-videoer erstatte  videoproffers arbeid. Rosenblum mener Time Magazines publisering av et Instagram-bilde på forsiden viser hvordan tidene endrer seg – folk flest med mobilkameraer kan gjøre jobben som tidligere var forbeholdt proffe fotografer.

Joda. Nær hvem som helst kan filme en 20 sekunders snutt og publisere den på YouTube. Redskapene til å klippe sammen videoklipp er tilgjengelig for hvem som helst via fiffige og enkle tjenester som Wevideo.

Men: Det krever mye mer enn teknisk utstyr for å fortelle en videohistorie. Det kreves mer enn en datamaskin for å skrive en god roman. Se bare på eksempelet om videoreportasjen om Basse. Det var først når en videojournalist tok tak historien at den ble noe mer enn et YouTube-klipp tatt ut av sammenheng.

Likevel: Spektakulære mobilvideoer er for lengst en viktig del av nyhetssendinger og nettsteder. Det at folk flest nå går rundt med gode kameraer på mobiltelefonen ser jeg på som en stor fordel. Mobilvideoklipp er ofte strålende utgangspunkt for videre videojournalistikk.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s