Oppskriften på en fortelling – insidethestory.org

Nettmagasinet insidethestory.org gir et spennende innblikk hva historiefortelling gjør med hjernen. Hvilke historier treffer oss best og hvordan er de bygget opp er sentrale spørsmål. Her er det masse å lære selv om en lager korte reportasjer eller lange dokumentarer. Full tilgang til de fire utgavene av nettmagasinet koster i underkant av $20. Les og lær.

Historiefortelling og Morten Berre

Bildene du tar til reportasjen din kan være strålende, men holder ikke historien mål vil ingen bry seg. Selv forsøker jeg hele tiden å bli en bedre historieforteller i videoene jeg lager. I reportasjen under om fotballspilleren Morten Berre har jeg forsøkt å bruke noe av det jeg har lært. Reportasjen begynner med en overraskelse for seerne. En liten amerikansk by har kjennskap til Vålerengas veteran. Ikke bare det, han var tilogmed en legende der. Jeg forsøker deretter å bygge opp vendepunktet som er da Berre forlater byen etter ett år som utvekslingsstudent. Under intervjuene spør jeg mye om dette vendepunktet. For jeg trenger sitater som underbygger hvor trist det var da han reiste hjem. Etter vendepunktet ønsker jeg å gi en overraskende slutt. Derfor forteller jeg ikke at vertsfamilien har besøkt Berre i Norge mange ganger før på slutten. Det holdes tilbake for å få mest mulig effekt. Om du synes det fungerer eller ikke kan du se i videoen her:

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s